Kapos aiztur divas nepilngadīgas meitenes aizdomās par somiņu zādzībām

2.septembrī Rīgā policijas darbinieki aizturēja divas nepilngadīgas meitenes aizdomās par somas zādzību kādai sievietei 2.Meža kapos. Policijai ir aizdomas, ka vienaudzes veikušas vairākas līdzīgas zādzības Rīgā.

Sestdien pēcpusdienā Rīgas policija saņēma izsaukumu uz 2.Meža kapiem, kur kāda sieviete ziņoja, ka viņai ir nozagta soma. Sagaidot policijas ekipāžu, cietusī raksturoja zagļu pazīmes un policisti sāka pārmeklēt apkārtni. Netālu no notikuma vietas likumsargi aizturēja divas 1998.gadā dzimušas meitenes aizdomās par somas zādzību. Policisti pie aizdomās turētajām atrada nozagto somu.

Rīgas policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 1.daļas par zādzību un turpinās izmeklēšana. Policijai ir pamatotas aizdomas, ka aizturētās veikušas līdzīgas zādzības Rīgas teritorijā, tādēļ lūdz atsaukties citus cietušos zvanot uz tālruņa numuriem: 67086000, 110 vai vēršoties Rīgas Ziemeļu iecirknī.

Latvijā

Rīga kļūst arvien pieblīvētāka ar melnīgsnējiem vīriņiem, kuri, uz muguras uzlikuši zaļu kasti, uz kuras rakstīts “Wolt”, izvadā ēdienus. Tas ir tā dēvētais platformu darbs – salīdzinoši jauns veids, lai sniegtu konkrētus pakalpojumus par samaksu. Digitālo platformu ekonomika strauji aug. Kovidpandēmijas laikā platformu darbs strauji kļuva populārs, daļēji pateicoties ēdiena un pārtikas preču piegāžu pieaugumam. Dažkārt to dēvē arī par “gadījumdarbu ekonomiku”. Bet šajā galvenokārt ar migrantiem saistītajā perspektīvā ir daudz problēmu.

Svarīgākais