Kariņš: Eiropas Komisijas finansiālais atbalsts jāvelta tautsaimniecībai

Partijas Jaunais laiks (JL) Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (Eiropas Tautas partijas grupa), uzstājoties EP debatēs rosināja Eiropas Komisijas (EK) finansiālo atbalstu izmantot ne tikai dalībvalstu budžetu un finanšu sistēmu stiprināšanai, bet arī valstu tautsaimniecību attīstībai.

''EK finansiālās palīdzības līdzekļu izmantošana tautsaimniecības attīstībai, lielāka finansējuma novirzīšana prioritārajām Eiropas Savienības struktūrfondu programmām būtu labākais veids, kā visīsākajā laikā palīdzēt finansiālās grūtībās nonākušajām dalībvalstīm,'' uzsvēra Kariņš uzskata Kariņš.

Eiropas Komisija ir izrādījusi solidāru pretimnākšanu dalībvalstīm, kuras krīzes dēļ ir nonākušas fiskālās grūtībās. Stabilas un spēcīgas sociālās atbalsta sistēmas nav uzturamas bez spēcīgām dalībvalstu tautsaimniecībām, tādēļ ieguldījumi tautsaimniecībā ir labākais veids, kā ilgtermiņā nodrošināt stabilas sociālās atbalsta sistēmas, uzstājoties debatēs norādīja K.Kariņš.

K.Kariņš Eiropas Parlamentā darbojas Rūpniecības pētniecības un enerģētikas komitejā, Ekonomikas un monetārajā komitejā, kā arī Finanšu un ekonomikas krīzes īpašajā komitejā.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)