Kultūras ministrija meklē valsts sekretāra vietnieku administratīvajos jautājumos

Kultūras ministrija izsludinājusi konkursu uz valsts sekretāra vietnieka amatu administratīvajos jautājumos, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Kā aģentūrai LETA skaidroja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Rūsiņa, ministrijai ir jādarbojas kā efektīvai, kultūras nozarei nepieciešamo pakalpojumu sniedzošai iestādei. Ministrijā patlaban norit darbs pie funkciju izvērtēšanas, un saskaņā ar nepieciešamību pilnveidot ministrijas struktūru, kas saistīta ar administratīvās kapacitātes uzlabošanu ministrijas darbības prioritārajos virzienos, izveidots jauns amats - valsts sekretāra vietnieks administratīvajos jautājumos.

Jaunā darbinieka padotībā būs koncentrētas administratīvās funkcijas, tostarp budžeta veidošana, juridiski administratīvās funkcijas un informāciju tehnoloģija, kas ļaus optimālāk organizēt ministrijas darbu.

Atalgojums tiks noteikts atkarībā no amata kandidāta iepriekšējās pieredzes, darba stāža un citiem kritērijiem.

Konkursā aicināti piedalīties pretendenti, kuri atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām, kuriem ir augstākā akadēmiskā vai augstākā profesionālā izglītība sociālajās zinātnēs, vēlams, ar kvalifikāciju ekonomikā, vadībzinībās vai jurisprudencē.

Pretendentiem vēlama vismaz piecu gadu pieredze vadošā administratīvā amatā, vismaz trīs gadu darba pieredze valsts pārvaldē, teicamas komunikācijas prasmes, prasme vadīt un organizēt kolektīvu, labas svešvalodas zināšanas un labas prasmes darbā ar datoru.

Ņemot vērā ministrijas darba apjomu un darbinieku noslogojumu, ministrija ir ieinteresēta pēc iespējas ātrāk pieņemt darbinieku jaunizveidotajā amatā.

Konkursam pretendenti var pieteikties līdz augusta beigām.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.