Dombrovskis aicinās Lielbritāniju atbalstīt Latvijas centienus pievienoties OECD

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šodien Londonā tiksies ar Lielbritānijas ārlietu ministru Viljamu Heigu un aicinās viņu atbalstīt ekonomiskās sadarbības padziļināšanu.

Tikšanās laikā Dombrovskis Heigu informēs par Latvijas mērķi iestāties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) un aicinās Lielbritāniju atbalstīt šo Latvijas iniciatīvu. Tikšanās laikā tiks pārrunātas arī aktualitātes Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā, kā arī iespējas stiprināt sadarbību ziemeļu reģionā, veidojot to kā stabilāko un dinamiskāko ES reģionu.

Viens no sarunu tematiem būs arī nākamgad februārī gaidāmais Ziemeļu nākotnes forums. Nākamgad samits notiks Rīgā, pulcējot astoņu Ziemeļvalstu un Lielbritānijas premjerministrus, uzņēmējus un ekspertus. Priekšlikumu 2013.gada "Ziemeļu nākotnes forumu" rīkot Rīgā šogad Stokholmā notikušajā samitā izteica Dombrovskis, un šis priekšlikums guva pārējo valstu vadītāju atbalstu.

Svētdien premjers piedalīsies arī Lielbritānijas valdības rīkotajā pieņemšanā, kā arī apmeklēs olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais