Jelgavas mērs atgādina Saeimai par pilsētu lomu tautsaimniecībā

Šodien, 9.novembrī, Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) nodeva Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem un deputātiem LLPA izdoto grāmatu «Pilsētas zemnieku valstī. Latvijas pilsētas savu interešu sardzē: 1919-1941».

«Problēmas tolaik un šodien ir līdzīgas, tādēļ, pasniedzot šo grāmatu Saeimas deputātiem, aicinām viņus arī turpmāk atbildīgi pievērsties pilsētu jautājumiem, jo kā nekā tieši lielās pilsētās dzīvo vairāk kā puse Latvijas iedzīvotāju. Esam pārliecināti, ka šajā grāmatā atspoguļotais kalpos par iedvesmas avotu un pamodinājumu katram Saeimas deputātam ikdienas darbā, pieņemot pārdomātus un atbildīgus lēmumus Latvijas valsts labā,» skaidro Andris Rāviņš, LLPA prezidents.

LLPA biroja vadītāja Anda Šaka informē, ka grāmatā ir atspoguļota Latvijas pilsētu attīstība un aktuālās sociālās un ekonomiskās problēmas pēc neatkarības iegūšanas, kā arī pirmskara Latvijas Pilsētu savienības izveides gaita un darbība. Tā risināja pilsētām nozīmīgus jautājumus un aizstāvēja pilsētnieku intereses pirmskara periodā, tāpat kā to dara Latvijas Lielo pilsētu asociāciju pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001.gada 23.augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību. LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.