Lembergs: Sprūdža profesionalitāte nekādā veidā nav veidojusi pienesumu brīvostai

© Kaspars Krafts

„Pirms desmit gadiem ministru pārstāvji Ventspils brīvostā bija paši ministri. Pareizāk gandrīz būtu atgriezties pie tā, ka ministri paši pārstāv sevi, bet, ja man jāizvēlas starp Valsts vides dienesta vadītāju un tagadējo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu, protams, ka Vides dienesta vadītājs ir daudz efektīvāks un profesionālāks. Sprūdža kunga profesionalitāte nekādā veidā nav veidojusi pienesumu Brīvostas valdei,” atbildot uz jautājumu par iespējamo valdes locekļu nomaiņu Ventspils brīvostā, sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

„Otra galējība, kas nav atkārtojusies – likt brīvostas valdē grinbergus, jo viņi ir „Jaunā laika” Ventspils organizācijas vadītāji. Zatlera partija tāpat gribēja virzīt Aivi Landmani, kura galvenā ideja bija privatizēt Ventspils brīvostu, bet šobrīd, cik saprotu, šis jautājums nav dienaskārtībā,” informēja Lembergs.

Komentējot līdzšinējo ministru izvirzīto brīvostas valdes locekļu darbu, Lembergs sacīja: „Ja runājam par Arti Stucku, tad viņš, tāpat kā Bukanes kundze, ir jurists. Viņi diezgan bieži izteica dažādus ieteikumus un uzlabojumus tiem lēmumiem, kas bija sagatavoti uz valdes sēdi. Pirms gala variantu piedāvā akceptēšanai valdes locekļiem, pēc sēdes ar viņiem saskaņoja tos tekstus. Artis Stucka, kā zināms, ir arī mācībspēks, viņš ir pasniedzējs civiltiesībās un administratīvajās tiesībās, zinātnisku darbu un rakstu autors. Viņa augstā jurista kvalifikācija neapšaubāmi mūsu pārvaldes darbu uzlaboja, deva būtisku pienesumu. Brīvostas pārvaldē ir tikai viens jurists, darba apjoms, protams, viņam ir ļoti liels, varu teikt tikai to labāko.”

„Runājot par Avotiņa kungu, kas vadīja Valsts vides dienestu, viņš, protams, lielāko uzmanību veltīja vides jautājumiem, kas ir ļoti būtiski Ventspils brīvostai, jo osta atrodas tiešā kontaktā ar pilsētu. Varu pateikt tikai labus vārdus, viņa profesionalitāte brīvostas valdei nāca tikai par labu, jo starp valdes locekļiem brīvostas valdē augstas klases vides speciālistu nav. Tas, ka Avotiņa kunga vairs nebūs valdē, protams, ir zaudējums Brīvostas valdei. Cerams, ka norīkos nākamo Vides dienesta vadītāju, tad tas nebūtu zaudējums, jo šajā gadījumā nav svarīgs uzvārds, svarīga ir kvalifikācija, profesionalitāte,” norādīja Lembergs.

„Tāpat varu teikt arī par premjera padomnieci Bukanes kundzi, kas ir augstas klases juriste un iedziļinās visos lēmuma projektos, izsaka savas domas un ieteikumus. Vairumā gadījumu valdes locekļi tos arī ņem vērā. Vjatera kungs no Ekonomikas ministrijas vienīgais no valdes locekļiem ir profesionāls jūrnieks, arī viņa atrašanās valdē bija pozitīva. Ministru pārstāvji visi bija profesionāli. Ja Arta Stuckas vietā būs Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, es to neuzskatu par sliktu ziņu,” norādīja pašvaldības vadītājs.