Latvijā ieradīsies ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone

Pēc Jāņiem vizītē Latvijā ieradīsies ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, aģentūrai LETA apstiprināja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Pagaidām precīzs vizītes norises laiks un darba kārtība tiek precizēta.

Klintoni ierasties vizītē Latvijā 2009.gadā ielūdza toreizējais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš. Tolaik bija cerība, ka Klintone Latvijā ieradīsies līdz ar jaunās ASV vēstniecības Rīgā ēkas atklāšanu, taču vizīti tā arī neizdevās organizēt.

Tāpat plānots, ka šovasar Rīgā viesosies vairākas ASV amatpersonas, tostarp iespējama ASV senatoru delegācijas vizīte, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Šīs vizītes kuluāros arī tiek saistītas ar ebreju kopienas īpašumu kompensācijām, jo šis jautājums Latvijā netiek risināts tik raiti kā, piemēram, kaimiņvalstī Lietuvā.

Rinkēvičs šodien žurnālistiem noraidīja kuluāru sarunās izskanējušo informāciju, ka Klintones vizīte ir saistīta ar restitūcijas jautājumiem. Viņš gan atzina, ka šie jautājumi vienmēr tiek apspriesti ar ASV pārstāvjiem, tomēr norādīja, ka tas nav galvenais jautājums.

Vizīte esot saistīta ar vispārējo Latvijas un ASV attiecību dinamiku, sadarbību ekonomikā, drošības politiku un reģionālo sadarbību.

Rinkēvičs pagaidām neatklāja oficiālo vizītes datumu.

Svarīgākais