Rīgas domnieki kašķējas par auto stāvvietu pie Rātsnama

Rīgas domes komiteju vadītāji jau sākuši justies un rīkoties vismaz kā ministri. Tā medijiem uzsver partijas "Jaunais laiks" frakcijas vadītāja vietnieks Olafs Pulks.

O. Pulks norādīja, ka šajā domē starp deputātiem ir izveidota "orveliska" sistēma, ka daži ir vienlīdzīgāki par citiem. "Domes stāvvietā aiz Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) ēkas ir izveidotas vietas speciāli komiteju vadītājiem ar caurlaidēm no 3. līdz 9., bet pārējiem deputātiem nav atļauts tur novietot mašīnas," skaidroja deputāts.

Domnieks norādīja, ka šie sīkumi summējoties un galu galā komiteju vadītāji iegūstot daudz lielākas privilēģijas nekā "ierindas" deputāti. "Vairākās sēdēs jau valdošās koalīcijas pārstāvji komiteju priekšsēdētājus salīdzināja ar ministriem. Viņiem jau veidojas tāda sajūta, lai gan viņi ir vienkārši sēžu vadītāji," norādīja Pulks.

"Tas ir tikai sākums, tās ir tādas maskaviešu lietiņas - kungu iedalīšana un pārējie," teica deputāts.

Kā aģentūrai LETA skaidroja izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis, komiteju priekšsēdētājiem jāstrādā domē katru dienu, tādēļ arī rezervētas atsevišķas stāvvietas.

"Nevarētu arī teikt, ka stāvvietas būtu pārpildītas un deputāti nevarētu atrast vietu," piebilda Vidauskis.

Svarīgākais