Pabriks izsaka pateicību ASV vēstniecei par sniegto atbalstu aizsardzības sistēmas stiprināšanā

15.jūnijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks atvadu vizītē tikās ar ASV vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi (Judith Garber) un vēstniecei pateicās par viņas ieguldījumu un atbalstu Latvijas aizsardzības sistēmas stiprināšanā. "Izsaku Jums visdziļāko pateicību par iedziļināšanos un ieinteresētību aizsardzības jautājumos un izpratni par Latvijas valdības pieņemtajiem lēmumiem ekonomiskās krīzes laikā," teica A.Pabriks.

Kā vienu no lielākajiem panākumiem puses atzina Latvijas pieaugošo lomu Ziemeļu apgādes ceļa nodrošināšanā preču tranzītam uz Afganistānu. "Šis ir veiksmes stāsts, kas sniedz labumu gan NATO, gan Latvijas ekonomikai," tikšanās laikā atzina ASV vēstniece.

Tāpat A.Pabriks pateicās ASV par atbalstu Baltijas valstīm labvēlīga lēmuma pieņemšanā NATO Čikāgas samita laikā par patrulēšanas turpināšanu NATO gaisa telpā Baltijas valstīs arī pēc 2014.gada. Atzinīgi vārdi tika veltīti arī par ASV sniegto tehnisko atbalstu Latvijas karavīriem Afganistānā, kas būtiski ļāvis palielināt Latvijas karavīru drošību dienesta laikā starptautiskajā operācijā un paaugstinājis karavīru profesionalitāti.

Puses atzinīgi novērtēja arī nesen uzsākto kopīgo projektu ar Mičiganas nacionālo gvardi, kurā Latvijas karavīri tika iesaistīti Libērijas bruņoto spēku instruktoru apmācības procesā. Tas veicina abu valstu sadarbības stiprināšanu militārajā jomā un ļauj izmantot Latvijas karavīru zināšanas miera nodrošināšanai citviet pasaulē.

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.