Portāls: KNAB pārbaudīs Urbanoviča krāpšanos ar neatrašanos parlamenta sēdē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča (SC) rīcību, šā gada 26.aprīlī mēģinot izkrāpt 20% no savas Saeimas deputāta algas un tāpēc vienojoties ar kādu nenoskaidrotu personu, kas parlamenta sēdē uz Maskavu devušos Urbanoviču bija reģistrējusi kā klātesošu, raksta portāls "Pietiek.com".

Pēc tam kad par šo notikumu paziņoja mediji, portāla pārstāvis vērsās ar iesniegumu pie Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža, norādot, ka Saeimas stenogrammas liecina - deputāta Urbanoviča vietā kāda persona ar viņa ziņu 26.aprīlī balsojusi pret izmaiņām tautas nobalsošanas likumā un sēdes beigās reģistrējusi Urbanoviču kā klātesošu, lai gan reāli viņš šajā laikā atradies Maskavā.

"Organizējot šādu krāpšanu un tajā tieši piedaloties, Jānis Urbanovičs no valsts līdzekļiem vēlējies izkrāpt 20% no Saeimas deputāta mēnešalgas jeb aptuveni 300 latu, - šāda soda nauda par labu valstij tiktu ieturēta par neattaisnotu Saeimas plenārsēdes neapmeklēšanu," iesniegumā bija norādījis "Pietiek.com", aicinot Valsts policiju sākt kriminālprocesu par krāpšanu, kurā iesaistīts Urbanovičs un minētā nezināmā persona, kā arī, iespējams, dienesta viltojumu un nepatiesu dienesta ziņojumu, ko veikusi minētā nezināmā persona.

Izskatot šo iesniegumu, Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē pieņemts lēmums, ka šīs lietas izskatīšana ir piekritīga KNAB, un biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks portālu informējis, ka par iesniegumā minētajiem faktiem KNAB ir sācis pārbaudi. Tās ilgums netiek prognozēts.

Kā iepriekš vēstīja "TV3" raidījums "Nekā personīga", Urbanovičam partijas biedri palīdzējuši piedalīties balsojumos aprīļa beigās notikušajā parlamenta sēdē, kamēr pats deputāts atradies Maskavā.

Saeimas izdrukas liecina, ka Urbanovičs balsojis pret izmaiņām tautas nobalsošanas likumā un sēdes beigās reģistrējies kā klātesošs, kamēr reāli viņš šajā laikā atradās Maskavā, vēstīja "Nekā personīga".

Urbanovičs Saeimas sēdes laikā atradies transporta un loģistikas izstādē "TransRussia" Maskavā, kur ticies ar Krievijas uzņēmējiem. Urbanovičs uz izstādi bija devies, nebrīdinot Saeimas prezidiju, kā to prasa likums.

Satikts lidostā pēc atgriešanās no Maskavas, Urbanovičs skaidroja, ka viņam bijis "steidzīgi jāaizbrauc". Uz jautājumu, kādēļ viņš reģistrēts kā klātesošs Saeimas sēdē, Urbanovičs norādīja: "Acīmredzot es lūdzu, lai piereģistrē mani, un mani kolēģi to izdarīja."

Par neatļautu sēdes neapmeklēšanu Urbanovičam pienākas sods - 20% no mēnešalgas jeb aptuveni 300 lati. Sodu var piemērot Saeimas Prezidijs.

Svarīgākais