Riekstiņš šodien sāk vizīti Kuveitā

Šodien ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) sāks divu dienu vizīti Kuveitā.Vizītes laikā paredzēts parakstīt konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem.

Latvijas ārlietu ministram līdzi uz Kuveitu dodas arī piecu uzņēmēju liela delegācija - aviokompānijas "airBaltic" viceprezidents Grigorijs Pomerancevs, Rīgas Brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētāja vietnieks Viesturs Silenieks, būvuzņēmumu kompānijas "Latvijas būvnieku stratēģiskā partnerība" valdes priekšsēdētājs Valdis Birkavs, SIA "Itera Latvia" prezidents Juris Savickis un SIA "SWH Sets" ģenerāldirektors Aivars Lokmanis.

Papildu tikšanās reizēm ar valsts augstākajām amatpersonām Kuveitā paredzētas arī apaļā galda diskusijas ar Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem, kā arī tikšanās ar valsts investīciju un attīstības fondu pārstāvjiem.

Tāpat tikšanos laikā ar Kuveitas augstākajām amatpersonām plānots uzklausīt viedokli par situāciju un procesiem Tuvajos Austrumos.

Latvija paredzējusi arī pieteikt nerezidējošā vēstnieka akreditāciju Kuveitā. Šos pienākumus varētu uzticēt Latvijas vēstniekam Ilgvaram Kļavam, kura rezidences vieta ir Berlīnē, Vācijā.

Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta direktors Juris Štālmeistars kā potenciālās sadarbības sfēras starp Latvijas un Kuveitas uzņēmējiem žurnālistiem iepriekš minēja transportu, loģistiku, satiksmi, ostu biznesu un informāciju tehnoloģiju risinājumus. Piemēram, aviokompānija "airBaltic" ir izrādījusi interesi par reisu sākšanu uz Kuveitu.

Savukārt no 11.novembra līdz 12.novembrim Riekstiņš uzturēsies vizītē Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE).

Abu vizīšu laikā plānots veicināt valstu ekonomiskās sadarbības attīstību.

Šī būs pirmā ārlietu ministra oficiālā vizīte Kuveitā un otrā Latvijas ārlietu ministra vizīte AAE kopš 1998.gada.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.