SC rosina apbalvot ar piemiņas zīmēm Černobiļas avārijas seku likvidētājus

Politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcija rosina apbalvot Černobiļas avārijas seku likvidētājus ar piemiņas zīmēm, aģentūru LETA informēja apvienībā.

SC iesniegusi grozījumus "Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likumā", kas paredz, ka Latvijas iedzīvotāji, kuri likvidējuši Černobiļas avārijas sekas, saņems no valsts piemiņas zīmes.

Likumprojektā paredzēts, ka piemiņas zīmes Černobiļas avārijas seku likvidētājiem svinīgos apstākļos pasniegs iekšlietu ministrs.

SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins uzskata, ka Latvijā Černobiļas avārijas seku likvidētājiem valsts nav veltījusi pienācīgu uzmanību. Piemiņas zīmju piešķiršana šiem cilvēkiem būtu simbolisks žests, norāda Agešins. Viņš piebilda, ka valstij ir šādi jāatzīmē viņu nopelni un jāvelta īpaša uzmanība Černobiļas avārijas seku likvidētāju problēmām, pasakot paldies par to, ka šie cilvēki darīja visu, lai pasargātu pasauli no avārijas sekām, riskējot ar savu dzīvību un veselību.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.