Atbalstīs dalīto atkritumu apsaimniekošanu

Lai veicinātu dalītas atkritumu apsaimniekošanas sistēmas attīstību Latvijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ( VARAM) aicina kapitālsabiedrības iesniegt projektu iesniegumus Kohēzijas fonda finansētā konkursā "Dalītas atkritumu apsaimniekošanas sistēmas attīstība".

Pieteikt projektus finansiālā atbalsta iegūšanai var līdz 3.septembrim, liecina VARAM mājaslapā publicētā informācija.

Šīs aktivitātes mērķis ir izveidot ilgtspējīgu atkritumu, tostarp bīstamo atkritumu, apsaimniekošanas sistēmu, atbalstot atkritumu dalītas vākšanas infrastruktūras attīstību, lai veicinātu materiālu otrreizēju izmantošanu.

Atbilstoši konkursa nosacījumiem šoreiz finansiālajam atbalstam var pieteikties kapitālsabiedrības, kas noslēgušas līgumu ar pašvaldību par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanu attiecīgajā administratīvajā teritorijā vai ar pakalpojumu saņēmēju par bīstamo atkritumu apsaimniekošanu.

Šajā atlases kārtā pieejamais Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 9 661 827 lati.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.