Apstiprināti Kultūras alianses virzītie pārstāvji ministres padomnieka amatam

Šodien starp Kultūras ministriju (KM), Nacionālo apvienību un Kultūras aliansi (KA) tika parakstīts pielikums trīspusējam sadarbības memorandam, lai precīzāk definētu memorandā ietvertos, pušu kopīgos sadarbības aspektus nozarei aktuālāko problēmjautājumu risināšanā.

Pielikumā atrunāta detalizēta rīcība un laika grafiks Valsts Kultūrkapitāla fonda finansēšanas modeļu izstrādē un finansējuma piesaistē, likumprojekta „Par radošo personu statusu’’ izstrādes posmi, kā arī kultūrpolitikas plānošanas dokumenta „Radošā Latvija” izstrādes posmi un KA līdzdalība tajā.

Ministre arī apstiprināja padomnieka amatā trīs Kultūras alianses virzītos pārstāvjus: Radošo savienību padomes ģenerālsekretāru Haraldu Matuli, biedrības „Laiks kultūrai" valdes priekšsēdētāju Juri Dambi un Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju apvienības vadītāju Solvitu Kresi.

Padomnieku pamatpienākums būs nodrošināt nozares vadošo organizāciju iesaisti nozares politikas plānošanā, tādējādi veicinot labo praksi sabiedrības iesaistē valsts pārvaldes lēmumu pieņemšanā. Tas dos iespēju ātri un efektīvi informēt nozares profesionāļus par ministrijas aktivitātēm un aktualitātēm.

Šī ir pirmā reize, kad Kultūras ministrija ir aicinājusi par kultūras ministra padomniekiem kļūt pārstāvjus no Kultūras alianses, kura apvieno visu kultūras nozari. Tas ļaus nepastarpināti komunicēt ar kultūras nozares profesionāļiem un efektīvi risināt nozares būtiskākos izaicinājumus – finansējuma piesaisti caur konkrētu mērķu un prioritāšu izvirzīšanu, iegūstot kultūrai kā prioritātei adekvātu finansējumu.