Koalīcijas spēku starpā raisās konflikts dēļ "Pasažieru vilciena" līguma

Šodien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) paziņojis, ka koalīcijas partneru izvairīšanās no atbildības saistībā ar vērienīgo vilcienu iepirkumu ir bezatbildīga. Savukārt Zatlers pieļauj, ka partija "Vienotība" attiecībā uz AS "Pasažieru vilciens" (PV) cenšas noslēpt savu bezatbildību. "PV valdes locekļu izvēle ir diezgan interesanta, jo katrs no viņiem ir no kāda politiskā spēka. Tas rada iespaidu, ka tā ir pēdu un šmuču slēpšanas valde," uzsvēra Zatlers, piebilstot, ka valdes locekļus var mainīt katru dienu, bet tas nerisina problēmas.

Tikmēr Saeimas neatkarīgo deputātu grupa jeb "olšteinieši" Reformu partijas (RP) un "Vienotības" līderu savstarpējos asos izteikumus saista ar personiskiem aizvainojumiem. "Konflikts aizsācies personisku aizvainojumu dēļ," aģentūrai LETA izteicās neatkarīgā deputāte Elīna Siliņa, norādot uz "Vienotības" kritiskajiem izteikumiem par pašreizējā RP līdera Valda Zatlera izdoto "Rīkojumu Nr.2". Turklāt Zatlers ticis aizvainots, kad ""Vienotības" divkosīgās politikas dēļ netika ievēlēts par Saeimas priekšsēdētāju".

Jau vēstīts, ka pēdējo dienu laikā arī Zatlers un Āboltiņa ir veltījuši viens otram neglaimojošus komentārus. Āboltiņa iepriekš norādīja, ka Zatlera "Rīkojums nr.2" par Saeimas atlaišanas rosināšanu sabiedrībā ir atstājis mieles par savtīgumu.

Uz to Zatlers atbildēja, sakot, ka "Vienotības" popularitātes un panākumu pamatā ir Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un viņa ieguldītais darbs, nevis Saeimas priekšsēdētāja. Eksprezidents parlamenta spīkeres pozīciju skaidro ar "zināmu nostaļģiju" pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Vienotības" valdības, kurā Āboltiņa jutusies daudz labāk nekā šajā valdībā.

Savukārt šodien Āboltiņa portālam "Diena.lv" pavēstījusi, ka sarunā tieši pirms gada Zatlers esot maz runājis un savos izteikumos galvenokārt pievērsies kādai Jūrmalas rezidences gleznai, nevis nopietnākiem jautājumiem.