Gruškevics apstrīdējis disciplinārlietas izvērtēšanas komisijas locekļu neitrālu lemtspēju

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) no amata atstādinātais valsts sekretārs Mareks Gruškevics apstrīdējis vairāku disciplinārlietas izvērtēšanas komisijas locekļu neitrālu lemtspēju, tādēļ mainīts komisijas sastāvs, lai neatstātu vietu nevajadzīgām spekulācijām un minējumiem, informē izglītības un zinātnes ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Reinis Tukišs.

Kā ziņots, Ķīlis disciplinārlietu pret Gruškevicu un valsts sekretāra vietnieci Ingu Štāli ierosināja 23.aprīlī pēc tam, kad konstatēja vairākus pārkāpumus, kuru rezultātā ir radīti vai varētu tikt radīti nopietni zaudējumi Latvijas valstij un izsaimniekota nodokļu maksātāju nauda. Gruškevics ir atstādināts no pienākumu pildīšanas, bet Štāle darbu turpina.

Pēc komisijas sastāva apstrīdēšanas disciplinārlietas izvērtēšanas komisiju vadīs Valsts kancelejas Eiropas Savienības struktūrfondu departamenta vadītāja Solvita Gulbe. Savukārt komisijas locekļi būs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra juridiskā padomniece Inga Antāne, Labklājības ministrijas Eiropas un juridisko lietu departamenta juriskonsults Māris Knoks, izglītības un zinātnes ministra padomniece juridiskajos jautājumos Ilze Muižniece, FM Tiesību aktu departamenta Valsts resursu politikas nodaļas eksperts Artis Lapiņš.

Komisijas sekretāri bez balsstiesībām ir IZM Iekšējā audita nodaļas vadītāja Jolanta Puznere un Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) Iepirkumu kontroles nodaļas vecākais eksperts Jānis Ivanovskis-Pigits.

Komsijas sastāvā vairs nav IZM valsts sekretāra pienākumu izpildītājas valsts sekretāra vietnieces Laumas Sīkas, kurai iepriekš bija uzticēta komisijas vadība, kā arī Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) Iepirkumu kontroles nodaļas vadītāja Andra Baglaja.

Kā ziņots, Gruškevica un Štāles disciplinārlietas izmeklēšanu izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzdevis pabeigt līdz 9.jūlijam.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Reinis Tukišs, disciplinārlietas izmeklēšanai izveidotā komisija pašlaik strādā saskaņā ar normatīvos aktos noteikto procedūru un ministra birojs nekādā gadījumā neiejauksies vai neizdarīs spiedienu uz tās darbību.