NATO samitā pieņem deklarāciju par Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas operācijas turpināšanu

Vakar un šodien Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) piedalījās NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmē Čikāgā un kā būtisku šī samita panākumu ministrs izceļ Alianses dalībvalstu vadītāju pieņemto deklarāciju, kas augstākajā politiskā līmenī apstiprina lēmumu turpināt NATO īstenoto Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas operāciju, informē Ārlietu ministrijas preses centrs.

NATO valstu ārlietu ministru neformālajās vakariņās, kā arī ministru sanāksmē ar Gruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, Melnkalnes un Maķedonijas kolēģiem Rinkēvičs uzsvēra nepieciešamību dot skaidru signālu par Alianses "atvērto durvju" politikas turpināšanu. Īpaši ministrs akcentēja Gruzijas panākto progresu reformu īstenošanā, kā arī šīs valsts būtisko ieguldījumu Afganistānā, kas veicina NATO un starptautiskās sabiedrības mērķu sasniegšanu.

Ārlietu ministru vakariņās, kurās piedalījās arī Eiropas Savienības Augstā pārstāve Ketrīna Eštone, ministrs atzīmēja NATO sadarbības nozīmi ar Centrālāzijas valstīm. Ministrs norādīja, ka Aliansei ir jāpaplašina sadarbība ar Centrālāzijas valstīm, kurām būs nozīmīga loma, turpinot Afganistānas un plašāka reģiona stabilizāciju, tostarp arī pēc 2014.gada, kad Afganistānas drošības spēki pilnībā pārņems atbildību no Starptautiskajiem drošības atbalsta spēkiem.

"Ekonomisko sakaru starp reģiona valstīm un tranzīta ceļu attīstībai būs svarīga nozīme, nodrošinot Afganistānas izaugsmi ilgtermiņā, un Latvija būs aktīva šī procesa atbalstītāja arī turpmāk," norādīja Rinkēvičs.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais