Šķēle: nesaistiet mani ar skandālu Bērnu slimnīcā

© Jānis Saliņš, f64

Tautas partijas līderis Andris Šķēle šodien izplatījis paziņojumu, kurā lūdz nesaistīt viņu ar iespējamo negodprātīgu rīcību Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, un vairāk koncentrēties centieniem izvest Latviju no krīzes.

"Kategoriski iebilstu jebkādiem centieniem saistīt manu vārdu ar atsevišķu cilvēku iespējams negodprātīgu rīcību Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Es ļoti labi saprotu, ka politiskie konkurenti ar vislielāko nepacietību gaida katru iespēju kā nomelnot mani, tāpēc ar jo lielāku atbildības sajūtu apliecinu, ka esmu ieinteresēts katra šāda pārkāpuma operatīvā, godprātīgā, profesionālā un objektīvā izmeklēšanā," paziņojumā raksta A. Šķēle.

A. Šķēle aicina medijus un politiskos konkurentus koncentrēt spēkus valsts iespējami ātrai izvešanai no krīzes, nevis nodarboties ar politiskajām spekulācijām, kurām neesot nekāda pamata.

"Konkrētajā gadījumā politiķu uzdevums ir nekavējoties pieņemt tādus normatīvos aktus, kas pilnībā izslēgtu pārkāpumu iespējamību valsts iepirkumos. Es uzskatu, ka tā ir novecojusi, feodāla sistēma, kad katra valsts iestāde, katrs valsts uzņēmums rīko savas iepirkumu procedūras. Medicīnas, valsts drošības, izglītības un citās jomās visi konkursi par valsts iepirkumiem un pasūtījumiem jāorganizē centralizēti, nodrošinot visaugstākā līmeņa uzraudzību, pieņemto lēmumu pamatotību un procedūru caurskatāmību. Ar mērķi samazināt subjektīvā faktora ietekmi, pilnībā jāievieš un jāizmanto elektronisko iepirkumu sistēma. Tautas partijas Saeimas deputātus aicināšu jau vistuvākajās dienās sagatavot likumdošanas iniciatīvas attiecīgajā jautājumā," norāda Tautas partijas līderis.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.