KNAB pret 16 partijām sācis administratīvās lietvedības

Saistībā ar 2011.gada pārskatu iesniegšanas kārtības neievērošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis administratīvā pārkāpuma lietvedību pret 16 politiskajām partijām un to apvienībām.

No tām desmit partijas nav izpildījušas likumā noteikto pienākumu līdz pat šim brīdim, bet sešas partijas to izdarījušas ar novēlošanos vai arī sniegušas tajās nepilnīgas ziņas, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu šogad līdz 2.aprīlim 54 politiskajām partijām un to apvienībām bija jāiesniedz KNAB gada pārskats par 2011.gadu.

KNAB informē, ka katrā administratīvā pārkāpuma lietā individuāli tiks izvērtēta pārkāpuma būtība un iemesli, pēc tam tiks lemts par atbildību un soda piemērošanu.

Saskaņā ar likumā noteikto kārtību KNAB pārbauda gada pārskatus un līdz nākamā gada 1.aprīlim par atklātajiem politisko partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem, kā arī par pasākumiem to novēršanai informē sabiedrību.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par gada pārskatu vai nepilnīgu iesniegšanu partijām uzliek naudas sodu no 50 līdz 300 latiem.

Latvijā

No šodienas līdz mēneša beigām daudzviet pasaulē debesīs būs labi redzama spožā Čučiņšanas-ATLAS komēta, un Latvijā tā būs novērojama ar neapbruņotu aci vakaros no plkst.19 zemu pie horizonta rietumu, vēlāk dienvidrietumu pusē,  informē Latvijas Astronomijas biedrība (LAB).

Svarīgākais