Krievijas ārlietu ministrs vizītē Latvijā varētu ierasties nākamā gada pirmajā pusē

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs vizītē Latvijā varētu ierasties nākamā gada pirmajā pusē.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) intervijā sacīja, ka Krievijas puses apstiprinājums, ka valsts ārlietu ministrs ir gatavs ierasties vizītē Latvijā, joprojām ir spēkā. Patlaban jautājums esot par konkrētu vizītes datumu saskaņošanu.

Riekstiņš sliecās domāt, ka Lavrova vizīte Latvijā varētu notikt nākamā gada pirmajā pusē. Vizītes laikā plānots veikt ne tikai politiskās konsultācijas, bet arī parakstīt pušu starpā saskaņotos līgumprojektus.

Patlaban vēl aizvien norit līgumprojekta par dubulto nodokļu neaplikšanu saskaņošana, kā arī nav panākts kompromiss par investīciju veicināšanas un aizsardzības līgumprojektu. Vēl pušu starpā ir līgumprojekti par sadarbību vides aizsardzībā un savstarpējo palīdzību ārkārtas situāciju gadījumos.

Noprotams, ka Lavrova vizītes laiks Latvijā lielā mērā ir atkarīgs no līgumprojektu saskaņošanas gaitas.

Kopumā pašreizējās Latvijas un Krievijas attiecības Riekstiņš vērtēja kā lietišķas. Viņš kategoriski noliedza no opozīcijas puses un dažkārt arī pat no pozīcijas puses pausto viedokli par apdraudējumu līdzšinējam Latvijas ārpolitikas kursam.

"Ziniet, tās ir kaut kādas pilnīgas blēņas. Šaubas par Latvijas ārpolitikas kursu, kamēr Ārlietu ministriju vada un tajā strādā daudz cilvēku, kas personīgi ir vadījuši Latvijas iestāšanās procesu Eiropas Savienībā un NATO, pat vairs nav smieklīgas," uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.

Jau ziņots, ka ielūgums Lavrovam ierasties vizītē Latvijā tika izteikts pērn oktobrī.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais