Dombrovskis gandarīts par koalīcijas disciplīnu, konceptuāli atbastot nākamā gada valsts budžetu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) pauž gandarījumu par koalīcijas disciplīnu, šodien Saeimas ārkārtas sēdē konceptuāli atbalstot nākamā gada valsts budžeta projektu.

Dombrovskis žurnālistiem izteica prognozes, ka budžeta pieņemšanai galīgajā lasījumā 1.decembrī nebūs nekādu šķēršļu, taču vēl varētu būt kādas izmaiņas saistībā ar starptautisko aizdevēju prasībām.

''Ar aizdevējiem sarunas turpinās, un budžeta konsolidācija 500 miljonu latu apmērā paliks nemainīga,'' sacīja Dombrovskis un norādīja, ka ''ignorēt starptautiskos aizdevējus nav gudri un tādēļ labāk ir runāt un meklēt kādu risinājumu".

Tomēr viņš pieļāva, ka, iespējams, vajadzēs runāt par progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanu.

Jau ziņots, ka šodien Saeima ārkārtas sēdē konceptuāli atbalstīja nākamā gada valsts budžeta projektu.

Priekšlikumi nākamā gada valsts budžetā jāiesniedz līdz 9.novembrim, bet tā izskatīšana galīgajā lasījumā būs 1.decembrī. Par budžetu balsoja 64 deputāti, pret - 32, atturējās viens.

Valsts budžeta 2010.gada ieņēmumi plānoti 3 781 888 682 latu apmērā, bet izdevumi - 4 347 973 488 latu apmērā.

Centrālās valdības budžeta deficīts nākamgad plānots 5,1% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet pašvaldību - apmēram 1,7% no IKP.

Pēc Eiropas Komisijas korekcijām budžeta deficīts varētu palielināties vēl par 1,5%, bet kopējais noteikti nepārsniegs 8,5% no IKP.

Svarīgākais