Dombrovskis: Akcijas par balsstiesību piešķiršanu nepilsoņiem pašvaldību vēlēšanās ir nepamatotas

Akcijas nākamā gada pašvaldību vēlēšanās nepilsoņiem piešķirt balsstiesības ir pilnīgi nepamatotas, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Balsstiesības vēlēšanās ir tikai Latvijas Republikas pilsoņiem, ja kādam ir vēlēšanās piedalīties tajās, ir jāiziet naturalizācijas process un jāiegūst pilsonība. "Cik zinu, daudzi nepilsoņi tā arī dara," sacīja Dombrovskis.

Premjers sacīja, ka noteikti ir jāturpina Latvijā sāktais naturalizācijas process.

Uz jautājumu par neskaitāmajiem referendumiem, Dombrovskis atbildēja, ka pašlaik Saeimas Juridiskā komisija strādā pie tā, lai "Latvija neieslīgtu nepārtrauktos referendumos".

Kā ziņots, ar paziņojumu, ka jau nākamā gada pašvaldību vēlēšanās nepilsoņiem būs balsstiesības klajā nāca biedrība "Par godīgumu un taisnīgumu", kuras partneri ir biedrība "Par dzimto valodu" ar tās līderi Vladimiru Lindermanu, kā arī citas krievu organizācijas.

"Par godīgumu un taisnīgumu" aktīvi iesaistījās referenduma organizēšanā par valsts valodas statusu krievu valodai.

Biedrība paziņoja, ka šogad tā centīsies pārrunu ceļā ar Latvijas un ES augstākajām amatpersonām panākt risinājumu un kompromisu nepilsoņu jautājumā, bet, ja tas neizdosies, tad jau 2013.gadā Latviju gaida kārtējā parakstu vākšanas kampaņa un referendums par balsstiesību piešķiršanu nepilsoņiem pašvaldību vēlēšanās.

Svarīgākais