Kāda Eiropas iedzīvotāju grupa rīko akciju "Es balsoju par Vairu"

Iniciatīvas Eiropas iedzīvotāju grupa aicina par Eiropas Savienības (ES) prezidenti izvēlēties bijušo Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Interesanti, ka šīs grupas veidotāji nav Latvijas iedzīvotāji un grupa nav veidota mūsu valstī. Patlaban franču valodā pieejama tīmekļa vietne "www.unepresidentepourleurope.eu", kurā iespējams parakstīt petīciju "Es balsoju par Vairu!".

Mājaslapā pagaidām nav iespējams redzēt, cik cilvēki jau paguvuši parakstīt petīciju. Tāpat nav pieejama informācija par mājaslapas veidotājiem.

Vienlaikus Vīķei-Freibergai izveidots arī profils tīmekļa socializācijas vietnē "Facebook". No profila apraksta noprotams, ka tā ir daļa no kampaņas, lai viņa tiktu apstiprināta ES prezidenta amatam.

Iniciatīvas grupas izveidotajā interneta mājaslapā "http://www.awomantoheadeurope.eu" uzsvērts, ka Vīķei-Freibergai piemīt visas nepieciešamās īpašības un izcila vadītāja spējas, lai kļūtu par pirmo ES Padomes prezidenti.

Paziņojumā uzsvērts, ka 52% eiropiešu ir sievietes, bet nozīmīgos Eiropas amatos viņas atbilstoši nav pārstāvētas. Kaut arī Eiropadomes prezidentu iecels ES līderi, grupa aicina atbalstīt Vīķes-Freibergas kandidatūru, balsojot par to mājaslapā "www.unepresidentepourleurope.eu/".

Kā jau ziņots, tuvākajā laikā Latvijā tiks lemts par Vīķes-Freibergas kandidatūras oficiālu virzīšanu ES prezidenta amatam.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šodien sacīja, ka šāds lēmums tiks virzīts, valdībā apstiprinot nacionālās pozīcijas Eiropadomes sanāksmei, kas patlaban tiek plānota 12.novembrī un 13.novembrī.

Svarīgākais