Ievēl CVK priekšsēdētāja vietnieku un sekretāru

Šodien notika pirmā jaunievēlētās Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā CVK locekļi no sava vidus izraudzījās komisijas priekšsēdētāja vietnieku un sekretāru. Par CVK priekšsēdētāja vietnieku tika ievēlēts līdzšinējais komisijas sekretārs Kārlis Kamradzis (Vienotība), par CVK sekretāru - līdzšinējais komisijas loceklis Ritvars Eglājs (Visu Latvijai!-TB/LNNK). Abi kandidāti saņēma vienbalsīgu CVK locekļu atbalstu.

Gan K. Kamradzis, gan Ritvars Eglājs ir CVK locekļi kopš 2011.gada aprīļa. Līdz darbam CVK K. Kamradzis bijis partijas "Pilsoniskā savienība" Rīgas nodaļas vadītājs, šobrīd ir partijas "Vienotība" biedrs. Savukārt R. Eglājs vairākus gadus bijis Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas loceklis, ir apvienības "Visu Latvijai!-TB/LNNK" biedrs.

Jauno CVK sastāvu Saeima apstiprināja šodien, par CVK priekšsēdētāju ievēlot līdzšinējo komisijas vadītāju Arni Cimdaru, par CVK locekļiem - Ritvaru Eglāju (Visu Latvijai!-TB/LNNK), Ievu Gruziņu (Zatlera Reformu partija), Kārli Kamradzi (Vienotība), Dzintru Kusiņu (Zaļo un Zemnieku savienība), Aleksandru Maļcevu (Saskaņas Centrs), Loretu Skabursku (neatkarīgo deputātu grupa) un Sniedzi Sproģi (Latvijas Pašvaldību savienība). CVK sastāvā ir arī pārstāvis no Augstākās tiesas - Senāta Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe.

Saskaņā ar likumu "Par Centrālo vēlēšanu komisiju" CVK ir jāpārvēl ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc Saeimas sanākšanas. Ņemot vērā, ka pagājušā gada septembrī notika ārkārtas Saeimas vēlēšanas un jaunā 11.Saeima uz pirmo sēdi sanāca 2011.gada 17.oktobrī, CVK bija jāizveido līdz 17.aprīlim.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais