Rinkēvičs apmeklēs Vācijas pilsētā Elmo notiekošo konferenci par Gruzijas nākotni

No 19. līdz 21.martam ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Vācijas pilsētā Elmo (Elmau) notiekošajā konferencē „Iezīmējot Gruzijas nākotni’’ (Tracking Georgia’s Future).

Konferencē plānots pārrunāt Gruzijas integrācijas centienus Eiroatlantiskajās struktūrās, kā arī drošības aspektus Dienvidkaukāza reģionā.

Diskusijās ārlietu ministrs paredzējis uzsvērt, ka Latvija vienmēr ir iestājusies par Gruzijas teritoriālo integritāti un suverenitāti.

Latvija atbalsta Gruziju sarunās par ES-Gruzijas Asociācijas līgumu, tai skaitā ES – Gruzijas Padziļinātās un visaptverošās brīvās tirdzniecības telpas izveidi. Svarīgs ir Gruzijas uzsāktais reformu process un gaidāmās parlamenta vēlēšanas Gruzijā.

Konferenci organizē Vācijas Māršala fonds ASV (German Marshall Fund of the US). Tas ir ikgadējs pasākums, kura ietvaros neformāli tiek pārrunāta Gruzijas virzība Eiroatlantiskajās struktūrās.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.