Sabiedriskā organizācija "Gods kalpot Rīgai!" pārtaps politiskā partijā

© F64 Photo Agency

Rīt, 17.martā Mazajā ģildē, Amatu ielā 3/5, notiks partijas "Gods kalpot Rīgai!" dibināšanas kongress.

Apvienojot rīdzinieku enerģiju, zināšanas un entuziasmu, plānots izveidot jaunu, līdz šim nebijušu līdzdalības formu - organizāciju, kas apvienotu īstenus Rīgas patriotus un atbalstītājus, nodrošinot tiešu, nepastarpinātu rīdzinieku interešu pārstāvniecību valsts un pašvaldības politiskajos procesos.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, viens no partijas "Gods kalpot Rīgai!" dibinātājiem: "Mūsu mērķis ir radīt iespēju ikvienam rīdziniekam dzīvot kvalitatīvā un harmoniskā vidē, iespēju attīstīt sevi, tiesības un brīvību pašam veidot savu dzīvi, vairot savu, savas ģimenes un pilsētas iedzīvotāju labklājību, būt drošam par savu nākotni. Mūsu uzdevums būs godprātīgi kalpot pilsētas iedzīvotājiem, veicinot viņu personīgo izaugsmi un dzīves kvalitātes uzlabošanos."

Nepilnu divu mēnešu laikā kopš tika paziņots par sabiedriskās organizācijas izveidi, atbalstu "Gods kalpot Rīgai!" izteikuši 703 cilvēki, no kuriem daļa politikā iesaistās pirmo reizi. Dibinātāju vidū būs vairāki sabiedrībā zināmi kultūras un mākslas darbinieki, atzīti mediķi, uzņēmēji, izglītības darbinieki - augstskolu profesori, skolu direktori, kā arī augstskolu mācību spēki. Vēlmi kļūt par partijas dibinātājiem izteikuši arī daudzi studenti. Plānots, ka partijai būs virs 300 dibinātājiem.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais