Pēdējās dienās Latvijā nav mēģinājusi ieceļot neviena "melnajā sarakstā" iekļauta persona

Pēdējo dienu laikā Latvijā nav mēģinājusi ieceļot neviena Latvijas "melnajā sarakstā" iekļauta persona, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts robežsardzes (VRS) preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Viņa piebilda, ka robežsargi šajās dienās vispār nav aizturējuši nevienu personu, kas potenciāli varētu būt saistīta ar dalību 16.marta pasākumos.

Kā ziņots, ņemot vērā drošības iestāžu rīcībā esošo informāciju, neilgi pirms 16.marta iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP) Latvijai nevēlamo personu jeb tā dēvētajā "melnajā sarakstā" iekļāva vairākus ārvalstniekus, tai skaitā arī Krievijas pilsoņus, un VRS strādāja, lai šie cilvēki netiktu ielaisti valstī.

Šodien Rīgā notikušais leģionāru piemiņas gājiens, kā arī tā rīkotāju pretinieku organizētie pasākumi aizritēja mierīgāk nekā citus gadus, un fiziski konflikti vai kādi citi nopietni starpgadījumi nenotika.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais