Lietuvas vēstnieks notikušo vēstures skaidrošanu diplomātiem dēvē par ļoti noderīgu

Saeimā šodien notikusī politiķu, vēsturnieku un diplomātu tikšanās par Latvijas vēstures jautājumiem bija ļoti noderīga, jo Latvijai, Lietuvai un Igaunijai ir nepieciešams skaļāk stāstīt par savu sarežģīto vēsturi, aģentūrai LETA sacīja Lietuvas vēstnieks Latvijā Ričards Degutis.

Tikšanos ar vēsturniekiem šodien plaši apmeklēja ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Vēstnieks uzskata, ka Baltijai nepieciešams skaidrot citām valstīm to, ka Baltijas valstis vairākas desmitgades atradās PSRS okupācijā. Mūsu vēsture ir ļoti sarežģīta, jo runa ir ne tikai par diviem agresoriem - nacistisko Vāciju un PSRS -, bet arī par, piemēram, atsevišķu lietuviešu veiktajiem noziegumiem pret ebrejiem. Tas mūsu vēsturi padara komplicētu, uzsvēra Degutis.

Viņš norādīja, ka Lietuvā skolēniem tiek mācītas arī valsts vēstures tumšās puses par Lietuvā notikušo holokaustu.

LETA jau ziņoja, ka tikšanos ar vēsturniekiem rīkoja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) un Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V). Tikšanās bija plaši apmeklēta no ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvju puses.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais