Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Dombrava: Par huligānismu pie Brīvības pieminekļa vajadzētu piespriest vismaz sabiedriskos darbus

© publicitātes

Par huligānismu pie Brīvības pieminekļa vainīgajām personām vajadzētu piespriest vismaz sabiedriskos darbus, aģentūrai LETA šādu uzskatu pauda nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas frakcijas deputāts Jānis Dombrava.

Dombrava atzina, ka nebūtu slikti arī atsevišķos gadījumos piemērot kriminālatbildību, tomēr katrā ziņā esot jāpastiprina patlaban spēkā esošā administratīvā atbildība.

Patlaban par necienīgām izdarībām pie Brīvības pieminekļa var sodīt ar naudas sodu līdz 250 latiem vai administratīvo arestu līdz 15 diennaktīm. Dombrava uzskata, ka minimālajam naudas sodam jābūt vismaz 500 latiem, kā arī vajadzētu piespriest sabiedriskos darbus.

Lai varētu palielināt iespējamos sodus, VL-TB/LNNK Saeimā izskatīšanai iesniegusi jaunu likumu par Brīvības pieminekli un Brāļu kapiem, kas šonedēļ tika nodots izskatīšanai parlamenta komisijām. Šis likums kalpotu par pamatu tālākiem grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Likuma pieņemšanas gadījumā būs skaidri noteiktas uzvedības normas Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu īpašā režīma zonā, kas veicinās cieņpilnas vides veidošanos ap svarīgiem valsts simboliem. Tāpat tiks radīti tiesiski priekšnoteikumi necienīgu izturēšanos pret šiem simboliem sodīt bargāk nekā par līdzīgiem pārkāpumiem citur publiskajā telpā, norāda VL-TB/LNNK.