Rīgas lidostā un „Latvijas Pastā” daļēji maina valdes

Piektdien, 9.martā notika VAS „Starptautiskā lidosta „Rīga”” un VAS „Latvijas Pasts”(LP) akcionāra sapulces. To laikā veiktas izmaiņas šo kapitālsabiedrību valdēs.

LP valdē turpmāk darbosies pašreizējais Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektora vietnieks Aigars Vītols, kuram ir ievērojama pieredze uzņēmumu vadībā, nodrošinot pašvaldības intereses tajos. A.Vītols ir Valmieras pašvaldības pārstāvis tādos uzņēmumos kā AS „Valmieras enerģija”, SIA „Valmieras siltums”, SIA „Valmieras namsaimnieks”, SIA „Valmieras ūdens” u.c.

A.Vītols iecelts brīvajā valdes locekļa vietā, tādējādi uzņēmuma valde strādās pilnā sastāvā. LP valdē darbu turpina valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs, kā arī visi līdzšinējie tās locekļi - Egons Strazdiņš un Arnis Salnājs.

Savukārt no lidostas „Rīga” valdes atcelts Verners Lūsis, viņa vietā darbu valdē uzsāks Antra Duntava, kurai ir ievērojama ekonomikas un finanšu pieredze. A.Duntava Latvijas Universitātē ieguvusi maģistra grādu ekonomikā, no 2008. gada līdz 2011.gadam viņa bijusi apdrošināšanas sabiedrības „Aplico Life Perswze Amerykansko-Polske Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie i Reasekuracji” Latvijas filiāles finanšu direktore, līdz tam - apdrošināšanas sabiedrības „SE Sampo Life Insurance Baltic” Latvijas filiāles finanšu un grāmatvedības nodaļas vadītāja.

Lidostas „Rīga” brīvā valdes locekļa amatā iecelts satiksmes ministra padomnieks Kaspars Ozoliņš, kurš biznesa augstskolā „Turība” ieguvis maģistra grādu jurisprudencē. Līdz 2011.gadam K.Ozoliņš bijis SIA „VTU Valmiera” valdes loceklis. Viņa pārziņā bija organizēt un nodrošināt komercsabiedrības lēmumu pienācīgu izpildi, kā arī uzņēmuma saimnieciskās, tehniskās, ekonomiskās un juridiskās darbības attīstība. No 2007. līdz 2008.gadam K.Ozoliņš kā vieslektors pasniedzis lekcijas par tiesībām un administratīvo procesu Grāmatvedības un finanšu koledžā.

Lidostas „Rīga” valdē darbu turpina tās priekšsēdētājs Arnis Luhse, kā arī valdes locekļi Andis Damlics, Ilona Līce un Arnis Mūrnieks.

Tādējādi tiks stiprināta lidostas „Rīga” valdes finanšu un juridiskā kapacitāte. Satiksmes ministrija sagaida, ka uzņēmuma valde spēs nodrošināt apjomīgā Kohēzijas fonda projekta „Starptautiskās lidostas „Rīga” infrastruktūras attīstība” īstenošanu un novērsīs konkursa novilcināšanas iespējas dažādu sūdzību dēļ.

Lidostas „Rīga” infrastruktūras attīstības projekts paredz skrejceļa seguma atjaunošanu, lidjoslas nostiprināšanu, papildus manevrēšanas ceļu izbūvi, peronu rekonstrukciju un paplašināšanu, lidmašīnu pretapledošanas apstrādes platformu izbūvi un citus uzlabojumus, kas ir būtiski lidostas „Rīga” attīstībai un darbības nodrošināšanai. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir ap 67 miljoniem latu.

Svarīgākais