Latvijas un Baltkrievijas ārlietu ministri pārrunās divpusējās sadarbības aktuālos jautājumus

Rīt notiks ārlietu ministra Māra Riekstiņa darba vizīte Baltkrievijas Republikā.

Vizītes ietvaros M.Riekstiņš tiksies ar Baltkrievijas ārlietu ministru Sergeju Martinovu (Sergey Martinov), ar kuru tiek plānots pārrunāt Latvijas un Baltkrievijas divpusējās sadarbības aktuālos jautājumus, īpašu uzmanību pievēršot abu valstu ekonomiskās sadarbības intensificēšanai un divpusējās līgumtiesiskās bāzes paplašināšanai, kā arī ES-Baltkrievijas attiecību aktualitātes.

Ņemot vērā Latvijas kā ES dalībvalsts un Baltkrievijas kaimiņattiecības, ES-Baltkrievijas attiecību kontekstā Latvija ir ieinteresēta attīstīt pēc iespējas ciešāku sadarbību ar Baltkrieviju.

Darba vizītes Baltkrievijā ietvaros ārlietu ministram tiek plānotas tikšanās arī ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko (Alexander Lukashenko) un premjerministru Sergeju Sidorski (Sergei Sidorsky).

Vizītes laikā M.Riekstiņš tiksies arī ar nevalstiskās organizācijas "Baltkrievijas Helsinku Komiteja" pārstāvjiem, kā arī Baltkrievijas Valsts universitātē uzstāsies ar lekciju "Austrumu partnerība – svarīgs instruments Eiropas Savienības un Baltkrievijas attiecību veidošanā".

M.Riekstiņa vizīte būs pirmā ārlietu ministra vizīte Baltkrievijā kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Savukārt šogad šī būs jau otrā Latvijas un Baltkrievijas ārlietu ministru tikšanās, kas apliecina veiksmīgu turpinājumu abu valstu divpusējā dialogā. Abi ārlietu ministri iepriekš jau ir tikušies šī gada 22. aprīlī, kad notika Baltkrievijas ārlietu ministra darba vizīte Latvijā

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.