Diskutēs par Nacionālo attīstības plānu un pensionēšanās vecuma palielināšanu

Piektdien, 24.februārī plkst. 15.00 Ministru kabineta Zaļajā zālē notiks Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēde, kurā valdības un sociālo partneru pārstāvji apspriedīs Nacionālā attīstības plāna prioritātes un grozījumu projektu Koncepcijai par sociālās apdrošināšanas sistēmas stabilitāti ilgtermiņā, kas paredz pārmaiņas pensionēšanās vecuma palielināšanas laika grafikā.

Līdztekus tam NTSP dalībpuses uzklausīs un apspriedīs Ārlietu ministrijas ziņojumu par Latvijas nacionālo pozīciju saskaņošanas kārtību. Diskusiju mērķis ir rast iespēju optimizēt termiņus, kas sociālajiem partneriem tiek doti viedokļa sagatavošanai, lai paaugstinātu sociālo partneru līdzdalības efektivitāti un iespēju sniegt kvalitatīvu ekspertīzi.

Tāpat NTSP dalībpuses iepazīsies un apstiprinās NTSP 2011.gada darba pārskatu, kur apkopota informācija par NTSP un tās apakšpadomēs veikto darbu un galvenajiem sēdēs izskatītajiem jautājumiem.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.