Ekonomikas ministrijas ierēdņi dosies uz Latgali, lai sekmētu uzņēmējdarbību

Piektdien, 24.februārī, Ekonomikas ministrijas vadības pārstāvji apmeklēs Daugavpili, lai klātienē iepazītos ar vairāku uzņēmumu un Daugavpils Biznesa inkubatora darbību, kā arī lai tiktos ar dažādiem novada pārstāvjiem nolūkā pārrunāt uzņēmējdarbības veicināšanas jautājumus reģionā.

EM pārstāvji klātienē iepazīsies ar divu Daugavpils uzņēmumu - SIA "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca" un SIA "AXON CABLE" - darbību, tiksies ar to vadību un pārrunās uzņēmējiem šobrīd aktuālos jautājumus. EM mērķis ir uzzināt uzņēmēju viedokli par administratīvajiem un cita veida šķēršļiem, kas šobrīd kavē uzņēmējdarbības attīstību, un rast risinājumus, kā tos novērst un kā sekmēt komersantu tālāku izaugsmi.

Tāpat plānota saruna par uzņēmējdarbības atbalsta instrumentiem ar Daugavpils pilsētas domes, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Daugavpils nodaļas un Daugavpils Biznesa inkubatora vadību. Šajā diskusijā plānots pārrunāt gan jau šobrīd atvērtās atbalsta programmas un komersantu interesi par tām, gan arī iespējas uzlabot reģiona infrastruktūru, kas ir viens no būtiskākajiem uzņēmējdarbības sekmēšanas aspektiem. Vienlaikus plānots pārrunāt biznesa inkubatoru atbalsta programmas īstenošanas gaitu, kā arī nepieciešamību to pilnveidot, lai biznesa inkubatori kļūtu par vēl lielākiem atbalsta instrumentiem jaunajiem komersantiem reģionā.

No Ekonomikas ministrijas puses vizītē dosies valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības konkurētspējas jautājumos Andris Liepiņš, valsts sekretāra vietnieks enerģētikas, būvniecības un mājokļu politikas jautājumos Gatis Ābele, Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktore Ilze Beināre un ES fondu ieviešanas departamenta direktors Edmunds Valantis.

SIA "Axon Cable Latvia" ir Francijas uzņēmuma "Axon Cable SAS" izveidots meitas uzņēmums, kurš darbojas Latvijā kopš 2002.gada. Uzņēmums Daugavpilī darbojas bijušajā Daugavpils ķīmiskās šķiedras rūpnīcas administrācijas ēkā. Galvenais uzņēmuma produkts ir kabeļu savienojumi, kuri tiek izmantoti militārajā rūpniecībā, automātikā, telekomunikācijās, zemūdens elektrības kabeļos, autorūpniecībā un medicīnā.

Savukārt, akciju sabiedrība "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca" ir lielākais uzņēmums Baltijas valstīs, kas veic kapitālo remontu un modernizāciju dzelzceļa ritošam sastāvam, kā arī ražo rezerves daļas dzelzceļa transporta vajadzībām. Uzņēmums tika nodibināts 1866. gadā kā galvenā tvaika lokomotīvju remonta rūpnīca. 1965. gadā tika veikta uzņēmuma rekonstrukcija dīzeļlokomotīvju kapitālā remonta jomā. Uzņēmuma speciālisti pastāvīgi strādā pie produkcijas nomenklatūras paplašināšanas, izmantojot jaunākas un modernākās tehnoloģijas un materiālus.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais