Pilsoņu debatēs par integrāciju izstrādās desmit priekšlikumus, kā saliedēt sabiedrību

Lai izstrādātu desmit konkrētus priekšlikumus, kā turpmāk dzīvot kopā saliedētākā sabiedrībā, 25.-26.februārī Rīgā notiks Pilsoņu debates par integrāciju.

Debatēs piedalīsies 50 Latvijas iedzīvotāji, kuri ielūgti pēc nejaušās atlases principiem - Latvijas pilsoņi un nepilsoņi, dažādu tautību pārstāvji, visu reģionu iedzīvotāji no dažādām vecumu grupām un profesijām, atspoguļojot Latvijas sabiedrības daudzveidību.

Pasākuma mērķis ir panākt kompromisu starp debašu dalībniekiem par nepieciešamo rīcību, lai veidotu saliedētāku sabiedrību. Tās būs konkrētas idejas, kuras ar profesionālu moderatoru palīdzību izstrādās paši dalībnieki. Diskusijas sāksies ar vīzijām par ideālo sabiedrību, kādā dalībnieki vēlas dzīvot, kā arī viedokļiem par šķēršļiem, kas liedz Latvijas sabiedrībai būt saliedētākai. Tam sekos ideju izstrādāšana un balsošana.

Lai sniegtu dažādus skatījumus par sabiedrības integrācijas politikas sasniegumiem un saliedētas sabiedrības vīzijām, diskusijā iesaistīsies arī koalīcijas un opozīcijas partiju pārstāvji - Viktors Makarovs (ZRP), Andrejs Judins (V), Boriss Cilēvičs (SC) un Iveta Grigule (ZZS). NA pārstāvis vēl tiks apstiprināts.

Debašu noslēgumā dalībnieku izstrādātos priekšlikumus vērtēs Valsts prezidents Andris Bērziņš, Izglītības un zinātnes ministra padomniece integrācijas jautājumos Liesma Ose, Kultūras ministrijas Sabiedrības integrācijas departamenta direktore Ruta Klimkāne un Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas vadītājs Ilmārs Latkovskis.

Vēl līdz piektdienas, 24.februāra, vakaram interneta diskusiju platformā Mūsu Valsts ikviens Latvijas iedzīvotājs var iesniegt konkrētus priekšlikumus, kā veiksmīgāk saliedēt sabiedrību, kā arī balsot un komentēt citu iesniegtos ierosinājumus. Šobrīd platformā iesniegti jau 40 priekšlikumi, bet tikai desmit populārākās idejas tiks nodotas tālākai apspriešanai Pilsoņu debatēs par integrāciju.

Svarīgākais