Dombrovskis Vācijā pārrunās situāciju eirozonā un ES izaugsmi

Ceturtdien, 23.februārī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pēc Vācijas kancleres Angelas Merkeles (Angela Merkel) ielūguma dodas uz Berlīni, lai kopā ar Čehijas un Īrijas valdību vadītājiem apspriestu situāciju eirozonā, kā arī turpmāko Eiropas Savienības izaugsmi.

Tikšanās laikā premjers arī aktualizēs Latvijas intereses ES daudzgadu budžetā no 2014. – 2020.gadam, īpaši akcentējot nepieciešamību nodrošināt pietiekami lielu kohēzijas finansējumu un panākt vienlīdzīgus konkurences nosacījumus lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū.

Savukārt diskutējot par ES attīstību, valdību vadītāji pārrunās jautājumus jauniešu nodarbinātības, demogrāfijas un sociālās politikas, kā arī inovāciju un tehnoloģiju jomās.

Vakariņās piedalīsies arī Īrijas valdības vadītājs Enda Kenijs (Enda Kenny) un Čehijas premjerministrs Petrs Nečass (Petr Nečas). Sarunas notiks netālu no Berlīnes, Mesebergas pilī.

Pirms tam Berlīnē Ministru prezidents tiksies ar Bundestāga Vācijas-Baltijas parlamentārās sadarbības grupu, lai pārrunātu politisko un ekonomisko situāciju Latvijā, divpusējās sadarbības aktualitātes, kā arī meklētu jaunas iespējas sadarbības veicināšanai.

Vācijas kancleres oficiālā vizīte Latvijā notika 2010.gada septembrī. Tās laikā valdību vadītāji pārrunāja sadarbību ekonomikā, enerģētikas jautājumus, valstu prioritātes daudzgadu budžetā un citas aktualitātes. Vizītes ietvaros A.Merkele pauda atzinību Latvijas Ministru prezidentam un viņa vadītājai valdībai par veiktajiem pasākumiem valsts izejai no krīzes, minot, ka citām Eiropas valstīm vajadzētu ņemt piemēru no Latvijas ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un fiskālās konsolidācijas veikšanā.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.