Aicina precīzi reglamentēt pirmsreferendumu aģitācijas kārtību

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis izsaka pateicību Valsts policijai un Drošības policijai par kārtības un drošības nodrošināšanu sestdien, 18.februārī notikušās tautas nobalsošanas laikā. Tāpat ministrs uzver, ka "situācija, kad likumdošanā nav noteikta aģitācijas kārtība pirms tautas nobalsošanas, ir vērtējama kā kritiska, jo šāda normatīvā regulējuma trūkums ierobežo drošības iestāžu rīcību, tādā veidā apdraudot valsts drošību."

Kārtības un drošības nodrošināšanai referenduma laikā Drošības policija un Valsts policija strādāja pastiprinātā režīmā, lai identificētu potenciālos riskus un apdraudējumus, kas varētu ietekmēt tautas nobalsošanas norisi, kā arī, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un nepieļautu likumpārkāpumus referenduma norises vietās. Neraugoties uz lielo iedzīvotāju aktivitāti, referendums ir noritējis mierīgi, bez būtiskiem pārkāpumiem.

R. Kozlovskis uzskata, ka nav pieļaujams, ka tautas nobalsošanas organizēšanā vēlētāji tiek ietekmēti ar reklāmas kampaņām, kurām tiek izmantoti neskaidri finanšu avoti. "Es sekošu līdzi, lai Saeima vistuvākajā laikā virzītu un pieņemtu attiecīgu likumdošanas iniciatīvu, kas nodrošinātu aģitācijas finansējuma atklātumu, slēptās aģitācijas aizliegumu un ierobežojumus aģitācijas finansēšanai, kas izmanto ārvalstīs reģistrētu juridisko personu vai ārvalstu pilsoņu līdzekļus," paudis ministrs .

Latvijā

Plānots samazināt administratīvo slogu, vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu un padarīt to draudzīgāku nodokļu maksātājiem, kuri saimniecisko darbību veic neregulāri, paredz Finanšu ministrijas (FM) izstrādātie un saskaņošanai virzītie grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā.

Svarīgākais