Ārlietu ministrija uzteic Latvijas pilsoņu aktivitāti ārvalstīs

Kopumā 39 763 Lavijas pilsoņi ārvalstīs piedalījās 18.februāra Tautas nobalsošanā par Grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē. Provizoriski pret balsojuši ir 31461 (79,24%), bet par 8163 (20,56%) vēlētāju.

Tā ir līdz šim lielākā balsotāju aktivitāte ārvalstīs. Ārlietu ministrija visu pārstāvniecību vārdā vēlas pateikties Latvijas pilsoņiem par lielo aktivitāti, pildot savu pilsoņa pienākumu, balsojot šajā Latvijai tik būtiskajā referendumā. Jāuzsver, ka sevišķi liela aktivitāte bija vērojama Lielbritānijā un Īrijā, kur vēlētāju rindas visu dienu bija garas, taču cilvēku izpratne un patriotisms stāvēja pāri šīm neērtībām. Ministrija augstu novērtē šo pilsoņu pacietību un entuziasmu.

Visvairāk vēlētāju ārvalstīs ir nobalsojuši:

Lielbritānijā - 16040 un Īrijā - 4864, tāpat arī Amerikas Savienotajās Valstīs - 2950 un Vācijā - 2698.

Būtisks nosacījums jaunu iecirkņu atvēršanai neapšaubāmi bija arī ārvalstīs dzīvojošo Latvijas pilsoņu pieaugošā sabiedriskā aktivitāte vēlēšanu darba organizēšanā. Jauni iecirkņi tikai izveidoti Austrijā (Grācā), Norvēģijā (Bergenā), Īrijā (Korkā), Lielbritānijā (Bostonā, Gērnsijā, Mančesterā), Šveicē (Cīrihē), Čīlē (Santjago).

Latvijā

Plānots samazināt administratīvo slogu, vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu un padarīt to draudzīgāku nodokļu maksātājiem, kuri saimniecisko darbību veic neregulāri, paredz Finanšu ministrijas (FM) izstrādātie un saskaņošanai virzītie grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā.

Svarīgākais