No iecirkņa izraida SC novērotāju alkohola reibumā

No 34.iecirkņa Rīgā, Ostvalda vidusskolā, šodien ar policijas palīdzību nācies izraidīt kādu apvienības "Saskaņas centrs" (SC) novērotāju, kurš bija alkohola reibumā.

Vēlēšanu komisijas vadītāja Jana Punga aģentūrai LETA pastāstīja, ka vīrietis jau ieradies ar "trešās dienas paģirām" un odis pēc alkohola.

Dienas laikā viņš izgājis uzpīpēt un acīmredzot arī iegādāties alkoholu. Iecirknī viņš nav atgriezies, taču uzkavējies skolas telpās, kur turpināja lietot alkoholu, kamēr aizmiga.

Tika izsaukta policija, noformēts protokols un vīrietis nogādāts policijas iecirknī, zināja teikt Punga.

Tas esot bijis vienīgais novērotājs šajā iecirknī.

Iepriekš Valsts policija informēja, ka 34.iecirknī Dammes ielā administratīvā pārkāpuma protokols noformēts par atrašanos alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka godu un cieņu.

Rīgas Vēlēšanu komisijas vadītājs Juris Kokins, vaicāts, vai bijuši vēl kādi starpgadījumi ar novērotājiem, aģentūrai LETA pastāstīja, ka viņam nācies kādai kundzei ilgstoši skaidrot, kāpēc novērotājs pametis savu posteni. Kundze uzskatījusi, ka viņam jābūt visu laiku uz vietas. "Tas liecina, kāda ir cilvēku izpratne par novērotāju misiju," piebilda Kokins.

Jau ziņots, ka arī daži vēlētāji šodien devušies izteikt savu viedokli referendumā "kunga prātā" - Valsts policijai iecirkņos nācies savaldīt vairākus iereibušus iedzīvotājus, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse.

Svarīgākais