Bolderājā mēģina nobalsot ar nepilsoņu pasēm

Bolderājas Mākslas un mūzikas skolā, kur izvietots 31.vēlēšanu iecirknis, divi iedzīvotāji vēlējušies nobalsot ar nepilsoņu pasēm.

"Atnāca pāris, kur sieva ir pilsone, bet vīrs - nepilsonis. Sekojot sievas piemēram, arī vīrs vēlējās nobalsot, taču izskaidrojām, kāpēc tas nav iespējams. Savukārt cita sieviete vēlējās nobalsot ar nepilsoņa pasi, jo esot dzirdējusi televīzijā, ka šoreiz varot balsot arī nepilsoņi," sacīja iecirkņa vadītāja Gita Komarova.

Viņa norādīja, ka vēlētāju aktivitāte esot neierasti liela, ko apliecina fakts, ka līdz plkst.12 bija nobalsojuši 965 cilvēki, kas šajā iecirknī esot krietni vairāk nekā parasti.

Kā novēroja aģentūra LETA, arī šajā iecirknī veidojas garas rindas. Vairāki rindas galā stāvošie pēc neilgas apspriedes nolēma doties uz netālu esošo 22.iecirkni, kur rindas esot mazākas.

Kā pārliecinājās aģentūra LETA, 22.iecirknī cilvēku aktivitāte ir mazāka. Kā sacīja iecirkņa vadītāja Daina Krūkle, līdz plkst.12 šeit bija nobalsojuši 450 cilvēki, tomēr lielāko aktivitāti viņa sagaidot vakarpusē.

Svarīgākais