Šorīt pirmie steidzas nobalsot makšķernieki

Alūksnes novada vēlēšanu iecirkņos, līdzīgi kā citviet Latvijā, no rīta pirmie steidz nobalsot iedzīvotāji, kuriem šī ir darba diena. No rīta iecirkņos ierodas arī pa kādam makšķerniekam, kuri tālāk dienu iecerējuši pavadīt svaigā gaisā pie dabas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Alūksnes novada vēlēšanu komisijas vadītājs Juris Priednieks, diena iesākusies mierīgi un balsošana norit raiti. Iedzīvotājiem, kuri ierodas iecirkņos nav jautājumu, un balsošanas kārtība ir skaidra.

Vēlēšanu komisijas vadītājs vērtē, ka lielāka iedzīvotāju aktivitāte varētu sākties ap dienas vidu. Vēlēšanu komisija gan gaidījusi vairāk vēlētāju jau rīta agrumā, kā tas ierasti bijis citos gadalaikos, bet acīmredzot ziemā iedzīvotāju aktivitāte rīta garumā nav tik liela.

Alūksnes novada vēlēšanu iecirkņos pagaidām nav iegriezušās arī lielas vēlētāju grupas, piemēram, tūristu autobusi. Liela vēlētāju aktivitāte nav jūtama arī Pededzes pagastā, kur pagājušā gada nogalē par grozījumu Latvijas Satversmē ierosināšanu parakstījās vairāk cilvēku kā citos Alūksnes novada pagastos.

Latvijā

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija aicinās Finanšu ministriju (FM) nākamajā gadā saglabāt līdz šim piemēroto iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) sadales kārtību pašvaldībām, tajā skaitā nodokļu prognozes pārpildes gadījumā, aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Svarīgākais