Policija šodien pastiprināti kontrolē drošību

Referenduma laikā Drošības policija un Valsts policija strādās pastiprinātā režīmā, lai identificētu potenciālos riskus un apdraudējumus, kas varētu ietekmēt tautas nobalsošanas norisi, kā arī, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un nepieļautu likumpārkāpumus referenduma norises vietās.

Policija tautas nobalsošanas dienā aicina ievērot sabiedrisko kārtību un nemēģināt provocēt uz darbībām, kas varētu izraisīt likuma pārkāpumus. Valsts policijas ekipāžu norīkojumi būs maksimāli pietuvināti referenduma norises vietām., lai operatīvi reaģētu uz jebkāda veida nekārtībām vai pārkāpumiem.

Jāatgādina, ka Krimināllikumā ir paredzēta atbildība par apzinātu personas kavēšanu brīvi realizēt piedalīties tautas nobalsošanā, lietojot vardarbību, viltu, draudus, uzpirkšanu vai citos prettiesiskos veidos. Kā arī kriminālatbildība paredzēta par tautas nobalsošanas dokumentu viltošanu, nepareizu balsu saskaitīšanu un aizklātas balsošanas pārkāpšanu.

Personām, kuru rīcībā ir informācija par pretlikumīgām darbībām, kas saistītas ar kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības, rezultātu viltošanu, vēlētāju informatīvās ietekmēšanas gadījumiem, kā arī mēģinājumiem traucēt mierīgu vēlēšanu norisi, lūdzam vērsties tuvākajā policijas iecirknī, zvanot: 110, vai arī Drošības policijā, zvanot: 67208964, vai sūtot e-pastu: dpdd@dp.gov.lv.

Latvijā

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija aicinās Finanšu ministriju (FM) nākamajā gadā saglabāt līdz šim piemēroto iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) sadales kārtību pašvaldībām, tajā skaitā nodokļu prognozes pārpildes gadījumā, aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Svarīgākais