Rīgā ieradīsies Krievijas režīma opozicionāri Novodvorskaja un Borovojs

Atsaucoties biedrības “Demokrātiskie patrioti” un Rīgas Domes (RD) „Demokrātisko patriotu” (DP) frakcijas uzaicinājumam, Rīgā ieradīsies Krievijas režīma opozicionāri un cilvēktiesību aktīvisti – partijas “Demokrātiskā savienība” (DS) dibinātāja, disidente Valērija Novodvorskaja un DS biedrs, Maskavas Valsts Universitātes profesors Konstantīns Borovojs.

Vizītes laikā no 15.-18. februārim Novodvorskajai un Borovojam ir paredzētas intervijas un tiešraides televīzijā un radio saistībā ar gaidāmo referendumu, kā arī oficiālas tikšanās ar Saeimas un Rīgas Domes deputātiem, Saeimas cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju, Austrumeiropas politikas centra pārstāvjiem.

“Nav nekādu šaubu par Krievijas vēlmi atgūt ietekmi un kontroli pār cilvēku prātiem Baltijas valstīs un citās postpadomju republikās. Sākot ar Rīgas priekšsēža Nila Ušakova atskaitēm Krievijas vēstniekam un kādam Krievijas spiegam, beidzot ar Latvijai absurdo referendumu par otru valsts valodu – tie ir spilgti piemēri Krievijas politikai Latvijā. Šodienas kara ieroči ir pieminekļi, referendumi, sabiedriskās organizācijas un mediju telpa. Man atliek tikai brīnīties, ko mūsu politiķi un drošības iestāžu darbinieki ir darījuši līdz šim, ja nu jau ir tik tālu, ka Krievijas demokrāti brauc mūs brīdināt”, saka RD DP frakcijas priekšsēdētājs, deputāts Jānis Mārtiņš Skuja.

Publiska lekcija “Ordas tradīcija Krievijā un tās sekas Baltijas valstīm” (“Ордынская традиция России и ее последствия для стран Балтии”) notiks 17. februārī plkst. 17:00 Latvijas Universitātes Sociālzinātņu fakultātē, Berlina auditorijā (Lomonosova ielā 1a).