"Gods kalpot Rīgai!" atbalstu izteikuši 300 cilvēki

© F64 Photo Agency

Pirmo divu nedēļu laikā, kopš paziņots par sabiedriskās organizācijas "Gods kalpot Rīgai!" izveidi, atbalstu jaunajai biedrībai izteikuši 300 cilvēki, no tiem lielākā daļa gatavi kļūt arī par topošās partijas dibinātājiem.

Vēlmi aktīvi līdzdarboties organizācijas darbā pauduši gan radošās inteliģences pārstāvji, gan izglītības un kultūras darbinieki, gan biznesa vidi pārstāvoši cilvēki, vairāki juristi, mediķi, studenti.

""Gods kalpot Rīgai!" ir atvērta ikvienam, kuram svarīga Rīga un kurš vēlas ar savu darbu un idejām dot pienesumu mūsu pilsētas pozitīvai izaugsmei un attīstībai," uzsver A.Ameriks.

"Iedzīvotāji ir noguruši no politiskajām intrigām un nesaskaņām. Cilvēki meklē alternatīvu - kā viņi varētu būt pilsoniski aktīvi, tajā pašā laikā nepiedalīties varas partiju propagandā un strīdos. Organizācija "Gods kalpot Rīgai!" šādu iespēju piedāvā - distancēties no lielās politikas un kopīgi risināt, iespējams, mazākus, taču pašiem rīdziniekiem un pilsētai daudz nozīmīgākus jautājumus. Tieši šo argumentu kā būtisku izvēlē atbalstīt turpmāko sabiedriskās organizācijas darbu neformālās sarunās izteikusi liela daļa atbalstītāju", informē A.Ameriks.

Jau ziņots, ka 27.janvārī pēc A.Amerika iniciatīvas tika nodibināta jauna sabiedriska organizacija "Gods kalpot Rīga!" , kuras mērķis ir apvienot pilsētas patriotus, lai, kopā strādājot, veidotu Rīgu par drošu un sakārtotu mājvietu visiem tajā dzīvojošajiem.

"Izveidojot lokālu Rīgas pilsētas iedzīvotāju interešu pārstāvniecību, gribam kopīgi strādāt, lai turpinātu jau iesākto darbu un veidotu Rīgu par ekonomiski attīstītu, sakārtotu un plaukstošu sabiedrības metropoli, sargātu un uzturētu pilsētas vēsturi, tradīcijas un arhitektūras mantojumu, ka arī rūpētos par pilsētas kultūras dzīves izaugsmi", teiks sabiedriskās organizācijas "Gods kalpot Rīgai!" paziņojumā.

Plānots, ka šā gada martā jaunizveidotā sabiedriskā organizācija pārtaps politiskā partijā.

Kļūt par jaunās sabiedriskās organizācijas atbalstītāju var ikviens interesents, aizpildot pieteikuma anketu interneta mājas lapā www.godskalpotrigai.lv

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais