LOSP: sākts darbs pie lauksaimniecības attīstības stratēģijas izveides

Vakar, 8.februārī notika Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde, kurā tika prezentēts pētījums "Latvijas lauku telpas attīstība un tās izaicinājumi". Sēdē piedalījās arī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvji, zemkopības ministre Laimdota Straujuma un citas jautājumā ieinteresētās personas.

Pēc pētījuma prezentācijas notika diskusijas par minēto jautājumu, kurās savu redzējumu par turpmāko nozares attīstību sniedza vairākas iesaistītās personas, tajā skaitā arī zemkopības ministre L. Straujuma.

Valdis Dzenis, LOSP pārstāvis, Latvijas Agronomu biedrība: "Pamatojoties uz pētījumā iegūto un sniegto informāciju Zemkopības ministrija (ZM) sēdē apsolīja, ka par šo jautājumu diskusijas tiks turpinātas un maijā jau vajadzētu būt izveidotai ZM lauksaimniecības attīstības stratēģijai. Esmu gandarīts, ka jautājums ir uzsācis savu virzību. Zemkopības ministrei jāizmanto visi pamatojumi, tajā skaitā arī ekonomiskie, lai saprastu, kas notiek tagad, ko gribam panākt nākotnē un kā panākt to, ko vēlamies. Rezultatīvs iznākums ir panākams tikai gadījumā, ja zemkopības ministrija sadarbosies ar visām nozarē iesaistītajām pusēm - lauksaimniekiem, lauksaimnieku organizācijām un zinātniekiem."

Rudīte Jaunzeme, LOSP pārstāve, Latvijas Lauku atbalsta asociācija: "Ministre uzsvēra, ka ir svarīgi, lai katrs lauksaimniecībā izmantojamās zemes hektārs nestu peļņu un to apsaimniekotu ģimenes saimniecības, kas saimnieko rentabli. Tāpat zemkopības ministre izteica aicinājumu, lai laukos atgrieztos ārzemju latvieši un veidotu savu biznesu Latvijā, tāpēc svarīgi būtu veidot valsts programmu, kas veicinātu un atbalstītu jaunu lauksaimnieku ienākšanu un saimniekošanu Latvijas laukos. Tāpat būtiski ir saprast, ka lauksaimniecības nozares plānošana un stratēģijas veidošana ir jāsasaista kopā ar kopēju lauku attīstības plānošanu. "

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.