TP kongresā plāno izmaiņas partijas lēmējinstitūcijās

Tautas partija (TP) ne tikai vārdos, bet arī darbos plāno parādīt, ka balstās savos spēcīgajos reģionu līderos, tāpēc paredzams, ka 21. novembrī gaidāmajā kongresā tiks veiktas būtiskas izmaiņas partijas vadības struktūrā.

Tāpat, gatavojoties kongresam, šaurā lokā tiek apspriesta iespēja iedibināt partijas priekšsēdētāja vietnieka amatu, bet tas varot arī nenotikt, jo daudzi tur saskata ne tikai plusus, bet arī riskus. Patlaban arī vēl nav izlemts, kā nodrošināt reģionu pārstāvju līdzdalību lēmumu pieņemšanā, bet apspriestas tiek versijas par īpašas lēmējinstitūcijas izveidi vai noteiktas reģionu pārstāvju kvotas paredzēšanu TP valdē. Citiem ticamāka šķiet versija, ka reģionu loma lēmumu izstrādē un pieņemšanā tiks nostiprināta ar citiem mehānismiem, veicot grozījumus statūtos. Zinātāji, kuri iesaistīti TP kongresa gatavošanā, Neatkarīgajai pastāstīja, ka pagaidām šie risinājumu vēl ir tikai ideju līmenī un konkrēti statūtu grozījumu varianti būs skaidri pēc pāris nedēļām, kad tie vēl būs jāapspriež partijas nodaļās.

Zinātāji piebilst, ka A. Šķēle pēc oficiālas atgriešanās TP priekšgalā vēlas savai jaunajai komandai atsijāt spēcīgus cilvēkus no reģioniem. Šobrīd TP valdē nebūtu neviena reģionu līdera, ja vien no politikas aizgājušās Helēnas Demakovas vietu nebūtu ieņēmis Cēsu mērs Gints Šķenders. No reģioniem izskanot kritika TP valdei par to, ka lēmumi tikuši pieņemti, neapspriežoties ar partijas nodaļām, un tieši valdes darbībā daudzi saskatot partijas pieļauto kļūdu cēloņus.

Svarīgākais