Lembergs: Zatlers cenšas jaukties valdības darbā

© Jānis Brauns

"Ceturtdien parādījās oficiāla informācija no Satiksmes ministrijas, ministra viedoklis, ka ostu valžu sastāvi ir jāapstiprina Ministru kabinetā. Tas automātiski nozīmē, ka ostu valdes būs pakļautas nemitīgai sastāva maiņai, atkarībā no valdošās koalīcijas, kas, protams, ārkārtīgi politizēs ostu pārvaldi, brīvo ekonomisko zonu pārvaldi un nodarīs būtisku kaitējumu,” pārliecināts Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

„Tas atkal būtiski palēninās lēmumu sagatavošanas un pieņemšanas gaitu. Investoriem nāksies sadalīties, iet runāt pie premjera V.Dombrovska, pie visiem pārējiem ministriem, pie pašvaldības utt., kas radīs haosu investīciju vidē un nodarīs ļoti lielu kaitējumu investīciju piesaistē ostām un brīvām ekonomiskām zonām, jo arī šobrīd neviens investors taču rindā nestāv,” klāstīja Lembergs.

„Manuprāt, ar šāda veida domāšanu ir skaidrs, ka viņi [ministri] nezina reālos apstākļus un domā, ka investori stāv garā rindā pie pašvaldības, ostas vai brīvās ekonomiskās zonas sliekšņa un klanās, lūdz, lai viņus kāds te ielaiž. Nekas tamlīdzīgs! Klanāmies mēs un lūdzamies mēs, lai kāds atnāktu!” skaidroja pašvaldības vadītājs.

Komentējot būtiskās atšķirības starp viedokli, ko satiksmes ministrs Aivis Ronis pauda preses konferencē vizītes laikā Ventspilī, un ceturtdien plašsaziņas līdzekļos publiskoto ministra viedokli, Lembergs pauda izbrīnu par ministra radikālo viedokļa maiņu. „Tas tikai nozīmē to, ka ir lieli politiski strāvojumi ap šo jautājumu, un ministra viedoklis ir tāds, kā viņš to teica preses konferencē, bet tie, kas cenšas ietekmēt un reāli pārvaldīt ministra funkcijas Satiksmes ministrijā, velk citā – haosa virzienā,” sacīja Lembergs.

„Šobrīd iezīmējas pilnīgi skaidra aiza starp parlamentu un valdību, jo valdība cenšas strādāt pragmatiski, bet parlaments, īpaši V.Zatlers, cenšas jaukties valdības darbā. Šāda situācija līdz šim nekad nav bijusi,” norādīja Lembergs.