Nomaina "Latvijas Pasta" valdi

Lai nodrošinātu efektīvāku VAS "Latvijas Pasts" (LP) darbību un biznesa plānā noteikto mērķu sasniegšanu, piektdien, 20. janvārī, Satiksmes ministrija ir pieņēmusi lēmumu par uzņēmuma valdes maiņu.

No amatiem tika atsaukts LP valdes priekšsēdētājs Aigars Vītols un valdes locekļi Ilze Aleksandroviča, Ivo Lecis un Andrejs Vīcups.

Par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju iecelts ilggadējais LP darbinieks Māris Kleinbergs, kuram ir plaša pieredze pasta, kā arī transporta un loģistikas jomās.

LP norēķinu sistēmas un finanšu pakalpojumu attīstīšanas un pilnveidošanas nolūkā par valdes locekli apstiprināts Egons Strazdiņš. Viņam ir ilggadēja pieredze banku pakalpojumu attīstīšanā, tostarp finanšu produktu pārdošanā.

Trešā valdes locekļa amatā apstiprināts Arnis Salnājs, kas strādājis dažādos augsta līmeņa juridiskajos birojos, tostarp Sorainen. Gūta arī pieredze banku sektorā, tai skaitā maksājumu karšu pakalpojumu attīstīšanā. A.Salnājs apgūst Būvniecības tiesību un strīdu risināšanu maģistrantūrā Londonas universitātē (Kings College London).

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais