Vāc parakstus pilsonības piešķiršanai visiem nepilsoņiem Latvijā

Kustība Par vienlīdzīgām tiesībām organizē parakstu vākšanu, lai tiktu ierosināta tautas nobalsošana par Latvijas pilsonības piešķiršanu visiem valstī dzīvojošajiem nepilsoņiem.

«Visiem, kas vēlas palīdzēt akcijas rīkošanā, atvērts ziedojumu konts ar mērķi apmaksāt notāru pakalpojumus tiem cilvēkiem, kas paši to izdarīt nespēj. Par vienu parakstu nepieciešamā summa ir 2,01 lats,» teikts partijas Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā mājaslapā publicētajā ziņojumā.

Šobrīd norit parakstu vākšanas pirmā kārta, kur jāsavāc 10 000 Latvijas pilsoņu parakstu. Ja tie tiks savākti, Centrālajai vēlēšanu komisijai būs jāorganizē otrais etaps, kurā nepieciešams savākt aptuveni 153 000 pilsoņu parakstu. Ja arī tas tiks izdarīts, sekos trešā kārta – referendums.

«Uzvarai referendumā nepieciešami 230 000 balsu «par». Tas ir pilnīgi reāli! Dalība referendumā ir iespēja mainīt valsti,» norāda akcijas organizatori.

Nepieciešamie 10 000 parakstu akcijas organizatoriem jāsavāc līdz šī gada septembrim.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais