Izstrādātas vienotas prasības reklāmas izvietošanai publiskās vietās

Lai visā Latvijā noteiktu vienādas prasības reklāmas izvietošanas, ekspluatācijas un grafiskā dizaina nomaiņas saskaņošanai ar pašvaldību, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) ir izstrādājusi kārtību, kā uzņēmējiem tiks izsniegtas atļaujas reklāmas izvietošanai publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu. Līdz ar to uzņēmējiem tiks ievērojami samazinātas administratīvās izmaksas saistībā ar reklāmas pakalpojuma iegūšanu.

To paredz ceturtdien, 22.decembrī, Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Ministru kabineta noteikumu projekts „Kārtība, kādā saņemama atļauja reklāmas izvietošanai publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu” (turpmāk – noteikumu projekts).

Noteikumu projekts nosaka dokumentus, kādus uzņēmējam nepieciešams iesniegt pašvaldībai, lai saņemtu atļauju reklāmas izvietošanai publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu. Tāpat tas nosaka reklāmas projektu saskaņošanas termiņu pašvaldībā un atļaujas derīguma termiņu reklāmas izvietošanai un ekspluatācijai.

Vienlaikus noteikumu projekts sniedz reklāmas veidu terminu skaidrojumus, kas līdz šim valsts līmeņa regulējumā nebija noteikti un līdz ar to tika atšķirīgi interpretēti pašvaldību saistošajos noteikumos.

Savukārt reklāma, kas izvietota nekustamajā īpašumā, kurā fiziska vai juridiska persona tieši veic saimniecisku darbību, netiks aplikta ar pašvaldības nodevu. To paredz VARAM sagatavotais MK noteikumu projekts „Grozījums Ministru kabineta 2005.gada 28.jūnija noteikumos Nr.480 „Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas””, ko izsludināja šodienas Valsts sekretāru sanāksmē.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais