Prezidents aicina nekavējoši izskatīt dubultpilsonības jautājumu

Valsts prezidents Andris Bērziņš aicina nekavējoši izskatīt jautājumu par dubultpilsonību un Latvijas pilsonības piešķiršanu nepilsoņu bērniem.

Prezidents piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "100.panta preses klubs" apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, ka ir jāizskata pilsonības piešķiršana nepilsoņu bērniem, kā arī dubultpilsonības piešķiršana. "Abi divi [jāizskata].. un nekavējoši," teica Bērziņš.

"Abi divi [jāizskata].. un nekavējoši," teica Bērziņš.

Pēc viņa domām, dubultpilsonība ir vairāk nekā nepieciešama, jo labāk ir ļaut cilvēkiem rīkoties brīvi, bet paturēt iespēju viņiem šeit atgriezties Latvijā.

Prezidents arī nepiekrīt, ka 20 gadu laikā nekas nav darīts un progress ir ievērojams. Viņaprāt, sabiedrībā attiecības ir labas, taču politiķu līmenī tās ir jāuzlabo. "Politika attīstās uz konfliktu pamata, laiks ir pienācis meklēt kompromisu, lai politiķu pusē būtu šī saskaņa," teica prezidents. "Sabiedrībā tāda situācija neeksistē, kāda ir politiskajā līmenī. Tieši politiskajā līmenī ir jāstrādā. Sabiedrībā viss ir kārtībā, bet politiķu attiecībās veids, kā viņi virzās uz priekšu, nav tas labākais."

Bērziņš arī liek cerības uz Ilmāra Latkovska vadīto Sabiedrības saliedētības komisiju, kuras iespējās ir grozīt likumus. "Viņi [deputāti] īsajā laikā ir atraduši daudzus saskares punktus," piebilda prezidents, norādot, ka latviešu valoda ir visa pamatā. "Komisija ir labs sākums."

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.